Θεσσαλονίκη: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με Άη Βασίλη και ξωτικά στις Συκιές.

2015-12-21 21:58

Παιδικά ζεστά χαμόγελα, γλυκιές χαρούμενες παιδικές φατσούλες που τραγουδούσαν και έψαλαν τα κάλαντα, που έπαιζαν με τον Άι Βασίλη και τα ξωτικά, που έκαναν βόλτες με το τρενάκι και παρέδιδαν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο που τα περίμενε στο σπιτάκι του, που ζωγράφιζαν τις σκέψεις τους στο εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην εκδήλωση του δήμουΝεάπολης-Συκεών που σηματοδότησε την έναρξη της εορταστικής περιόδου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δένδρου αποτέλεσε μόνο την αφορμή για να συγκεντρωθούν όλοι στο πάρκο Ελπίδος στις Συκιές, υπό τη σκέπη των ιστορικών Βυζαντινών Τειχών, και να στείλουν μηνύματα αγάπης, ενότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και αισιοδοξίας, ανταλλάσσοντας ευχές υπό τις μελωδίες της Λαϊκής Παιδικής Χορωδίας και τους ήχους Συνόλου Πνευστών του Δημοτικό Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

 

 

Και το μήνυμα αυτό συμπυκνώθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη όταν τόνιζε πως «με αγάπη, ομόνοια, με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που είναι μεγάλες και πολλές». «Όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι και αγαπημένοι, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του δήμου μας, μπορούμε να διατηρήσουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας. Μπορούμε να διατηρήσουμε το χαμόγελο, την ελπίδα και την αισιοδοξία και στα χείλη των συνανθρώπων και συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, για να δώσει το σύνθημα της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, φωταγωγώντας ταυτόχρονα όλο το πάρκο, αλλά και όλη τη Δ.Ε. Συκεών, για να λάμψουν τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων.

Μέσα σ’ αυτό το ζεστό κλίμα, εκπλήξεις δεν περίμεναν μόνο τα παιδιά, που έπαιρναν συμβολικά δωράκια από τον Άι Βασίλη και τους… βοηθούς τους, αλλά και τους μεγάλους, τους οποίους πρόσφεραν τραχανά και πισία ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών αντίστοιχα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Βουλγαρίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

www.diakos-fireworks.com