Σε κύριο θέμα της ιταλικής ειδησεογραφίας έχει μετατραπεί το πολυτελές δείπνο του Ιταλού αρχινονού Προκόπιο Ντι Μάτζιο, ο οποίος γιόρτασε, στο χωριό Τσίνιζι της Σικελίας, τα εκατοστά του γενέθλια.

Ο Ντι Μάτζιο κατάφερε, μάλιστα, να οργανώσει και «θέαμα» με πυροτεχνήματα, παρά την σχετική απαγόρευση που είχε υπογράψει ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πρόκειται για τον γηραιότερο μαφιόζο εν ζωή, και τελευταίο στενό συνεργάτη εν ζωή του πρώην επικεφαλής της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα.

Ο Ντι Μάτζιο, ακολουθώντας την γνωστή στρατηγική των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζει να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «η μαφία δεν υπάρχει» και ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ του καμία ανάμειξη με την Κόζα Νόστρα. Ο γιός του, όμως, έχει καταδικασθεί σε ισόβια για μαφιόζικη δράση.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βιντεάκι της ιταλικής τηλεόρασης:

 

Στο ίδιο χωριό, το Τσίνιζι, στις 9 Μαίου του 1978 η μαφία δολοφόνησε τον νεαρό αριστερό Πεππίνο Ιμπαστάτο, ο οποίος, από τα μικρόφωνα του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου Radio Out, είχε καταγγείλει με υποδειγματικό θάρρος, την απεριόριστη εξουσία της Κόζα Νόστρα.

 

www.diakos-fireworks.com