Έκαναν 13.000 χιλιόμετρα για να συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο

2015-10-03 09:52

Έκαναν 13.000 χιλιόμετρα για να συναντήσουν τον Πάπα

 
family8

 

Ο πατέρας με τη μητέρα και τα τέσσερα παιδιά τους ξεκίνησαν από το Μπουένος Άιρες με το αυτοκίνητο τους αποφασισμένοι να φθάσουν στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη ο Πάπας Φραγκίσκος.
Η οικογένεια Walker, φόρτωσε πριν από εβδομάδες το παλιό βανάκι της με προμήθειες, στρώματα, ρούχα και ξεκίνησε.

Παράλληλα στη διαδρομή,έγραφαν σε ένα μπλογκ που έφτιαξαν το σκοπό, αλλά και τις εντυπώσεις του ταξιδιού τους. Όταν πια έφτασαν στην Φιλαδέλφεια, βρήκαν ένα καλό σημείο και περίμεναν να δουν τον ηγέτη των Καθολικών.

family9a

Ήταν ευτυχισμένοι που είχαν καταφέρει να κάνουν ένα τόσο μεγάλο, αλλά και επικίνδυνο ταξίδι. Κάποια στιγμή γύρω στις 6.00 το πρωί, το κινητό τηλέφωνο του Αλφρέντο, χτύπησε. Το νούμερο ήταν άγνωστο. Ο Αλφρέντο απάντησε και άκουσε μια φωνή να λέει: « Είστε η οικογένεια Walker; Ο Ποντίφικας θα ήθελε να σας συναντήσει. Θα σας περιμένει στον ιερό Ναό του Αγίου Καρόλου».
Ο Αλφρέντο ξύπνησε τη γυναίκα του Νοέλ και τα παιδιά του Κάλα, Ντιμάς, Μία και Καρμίν και σχεδόν ουρλιάζοντας και κλαίγοντας από χαρά τους ανακοίνωσε ότι ο Πάπας είχε μάθει για το εγχείρημα τους να τον δουν.

Ο Ποντίφικας πριν τους ευλογήσει, ρώτησε: «Εσείς είστε η οικογένεια που ξεκίνησε από την Αργεντινή για να με δει;»O πατέρας με σεβασμό απάντησε: «Μάλιστα, εμείς είμαστε», με τον Πάπα Φραγκίσκο να λέει: «Tαξιδέψατε από το Μπουένος Άιρες; Είσαι τρελός. Με ενημέρωσαν για το εγχείρημα σας και είχα βάλει να σας παρακολουθούν σε όλη τη διαδρομή μέχρι να έρθετε εδώ. Να είστε ευλογημένοι».
Στη σελίδα της οικογένειας στο Facebook ο Αλφρέντο έγραψε: «Το καλύτερο δώρο το πήραμε στο τέλος της διαδρομής μας»…