Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο ρ/σ ΠΑΛΜΟΣ και στην εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μίλτος Παγκάς, ήδη έχει γίνει η αποστολή των μηχανημάτων και των παιχνιδιών στο νησί μας και από την 1η έως τις 5 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το στήσιμο και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να έχει τεθεί σε λειτουργία.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσει περισσότερο χρονικό διάστημα φέτος και με καλύτερη οργάνωση το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ώστε να απολαύσουν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ο κ. Παγκάς γνωστοποίησε επίσης πως οι εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα  για αυτό και θα στηριχθεί το έργο σημαντικών συλλόγων όπως «Η Φλόγα», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Save an Angel»!
Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στη διοργάνωση για πρώτη φορά φέτος του «Santa Run» που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στη πόλη της Ρόδου με αφετηρία την πλατεία Κύπρου.

Μία διοργάνωση η οποία αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο και να … κοκκινίσει την πόλη μας, καθώς οι συμμετέχοντες θα φορούν στολή του Άη Βασίλη.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, η διάθεση των στολών θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα σε περίπτερο που θα στηθεί στο πεζόδρομο Πλαστήρα, δίπλα από το Ακταίον.