27χρονος από την Κω πρωταγωνιστής σε απάτη με on line τζόγο και αγώνες ποδοσφαίρου

2015-10-22 20:16

 

ONLINE ΤΖΟΓΟΣ

Τα χρηματικά ποσά που εισέπραξε ο 27χρονος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ το ακριβές ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι τα κατέβαλλαν στο δράστη, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες καρτών συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντόπισε μετά από  αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 27χρονος κατηγορείται για απάτη, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τη ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ.

Μέσω διαδικτυακών προφίλ, ο δράστης είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε – προσέλκυε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση διαφόρων ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτής και μετά από σχετική αλληλογραφία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του 27χρονου ημεδαπού, ως διαχειριστή των επίμαχων προφίλ καθώς επίσης και ο γεωγραφικός εντοπισμός του.

Κλιμάκιο αστυνομικών, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 27χρονου στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που έγινε στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στις παραπάνω δραστηριότητες.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Πηγή: dimokratiki.gr

Πηγή:www.dimokratiki.gr